Categorieën
Blog

Verkoop en zo

Twee jaar geleden in maart ging onze woongroep, nog onwetend van alle plannen, op reis naar de Verenigde Staten. Een spannende reis, want we gingen een gloednieuwe camper van Chicago naar Los Angeles brengen en zouden daarbij grotendeels over Route 66 rijden. In de aanloop naar de reis was een vierde reiziger afgehaakt en daarom hadden Els, Vincent en Marian aan mij, Truus, gevraagd of ik misschien mee wilde gaan.
Ik had een half jaar daarvoor mijn man verloren en ook wij waren fervent Amerika-gangers en de kans om nog eens langs één van onze favoriete plekken – de Grand Canyon – te rijden, liet ik niet aan mij voorbij gaan.

Niet meer alleen en toch op jezelf

Tijdens deze reis moet het zaadje geplant zijn voor onze plannen. Als aangeschoven reisgenoot werd ik na deze reis ook als serieuze woonpartner gevraagd.
Ik hoefde er niet lang over na te denken. Na het overlijden van mijn man voelde ik me vaak alleen en ik zorgde ook minder goed voor mijzelf. Het idee van een woongroep sprak me zeer aan. Niet meer alleen en toch nog op jezelf.

De verkoop van huis 1

De plannen kregen wat vastere vorm. Er was een optie op een stuk grond. We waren bezig met een ontwerp voor ons woongebouw. Mensen die mij kennen verbaasde het niets dat – ik in augustus 2018 mijn appartement te koop zette. Het was wel even schrikken dat het binnen twee weken verkocht was door Anke Bodewes Makelaardij uit Schiedam en gelukkig kon ik de overdracht nog wat rekken tot januari 2019. Vooruitlopend op ons woongebouw kon ik de zolderkamer bij Els en Vincent betrekken. Mijn spullen gingen bijna allemaal in een grote zeecontainer en werden opgeslagen bij een verhuizer. Op dat moment hadden we nog de illusie dat we voor de Kerst 2019 in ons woongebouw zouden trekken.
Ook al is dat nu eind maart 2020 geworden, het was te overzien. De verhuizing van Schiedam naar Wijk bij Duurstede leverde voor mij geen problemen op, omdat ik zzp’er vanuit huis werk, locatie-onafhankelijk zoals dat zo mooi heet.

En nu de rest nog…

Moeilijker was het met de planning voor de verkoop van de huizen van de overige woongroepleden. Immers, zij zijn al meer dan 30 jaar buren van elkaar en twee huizen naast elkaar tegelijkertijd verkopen kan een probleem zijn.
Besloten werd in samenspraak met Rolan Dirksen van Beumer & Dirksen Garantiemakelaars uit Wijk bij Duurstede om het huis van Els en Vincent als eerste in de stille verkoop te zetten. Door deze zet kun je eisen stellen met betrekking tot de oplevering. Het huis werd netjes aan kant gemaakt en er werd al van alles opgeruimd om het op de foto’s zo mooi mogelijk uit te laten komen. Ook hier was het even schrikken hoe snel het allemaal ging. Na enkele bezichtigingen en wat heen en weer onderhandelen werd een voorlopig koopcontract getekend met wat ontbindende voorwaarden en met een oplevering voor 1 maart 2020. Inmiddels was het al duidelijk dat ons woongebouw eind februari opgeleverd zou worden.

Het laatste huis en een kink in de kabel

Nu was het de beurt aan het huis van Marian. Ook hier de noodzakelijke foto-acties en Rolan Dirksen dacht het huis snel te verkopen. Dit bleek iets te optimistisch. Er waren best wel een aantal bezichtigingen, maar het gouden bezoek zat er steeds niet tussen.
Het liep tegen 1 november en we werden nog niet zenuwachtig, maar toch….
Toen moesten de kopers van het huis van Els en Vincent zich alsnog terugtrekken. Dat was een kink in de kabel, als je denkt je huis verkocht te hebben en je bent weer terug bij af.
Hoewel er nu twee huizen naast elkaar in de actieve verkoop stonden, konden Els en Vincent na slechts 1 nieuwe bezichtiging alsnog hun handtekening onder een nieuw voorlopig koopcontract zetten. Een bijkomstig voordeel was dat de oplevering nog een maand opgeschoven kon worden naar 1 april.

Kort hierna werd ook het huis van Marian verkocht. Dat was wel een flesje wijn waard (of 2).

Al het voorgaande in overweging nemen konden we eigenlijk pas echt opgelucht ademhalen toen alle ontbindende voorwaarden verlopen waren en de waarborgsommen bij de notaris gestort waren.
Tijd om een verhuizer te zoeken en écht serieus te gaan ruimen en inpakken.

Geïnteresseerd in al onze samenwerkingspartners? Klik hier…

 

Volg ons ook in de social media: